Higoat (Higoat Biasa, SpyHru, Campuran Kurma+Madu)
Susu Kambing Untuk Kesihatan
.
.
.
.
Harga Higoat Biasa : RM 36.00
.
Khasiat Susus Kambing :
• Susu terbaik selepas susu Ibu
• Tidak menyebabkan alahan, kuatkan system Imunisasi
• Bersifat Alkali
• Tingkatkan daya kepekaan tumpuan dan ingatan
• Lancarkan sistem Penghadaman dan Usus
• Membantu mengubati Kanser
• Demam kuning, Gastrik dan Ulser
• Asma (lelah), Pemyakit Kulit, Sukar tidur
• Membantu merawat senggugut
• Darah tinggi & Lemah jantung
• Tidak menyebabkan kahak
• Memulihkan tenaga batin dan awet muda
• Kencing manis, Batuk kering dan Gout
• Imbangi gula dalam darah & Kolesterol
• Menguatkan jisim tubuh yang sihat (Tulang, Gigi, Otot, Sel-sel Kulit & Tisu saraf)
• Susu terbaik selepas susu Ibu
• Tidak menyebabkan alahan, kuatkan system Imunisasi
• Bersifat Alkali
• Tingkatkan daya kepekaan tumpuan dan ingatan
• Lancarkan sistem Penghadaman dan Usus
• Membantu mengubati Kanser
• Demam kuning, Gastrik dan Ulser
• Asma (lelah), Pemyakit Kulit, Sukar tidur
• Membantu merawat senggugut
• Darah tinggi & Lemah jantung
• Tidak menyebabkan kahak
• Memulihkan tenaga batin dan awet muda
• Kencing manis, Batuk kering dan Gout
• Imbangi gula dalam darah & Kolesterol
• Menguatkan jisim tubuh yang sihat (Tulang, Gigi, Otot, Sel-sel Kulit & Tisu saraf)
Sifat Susu Kambing :
• Rendah Laktosa
• Tinggi Protein
• Tinggi Kalsium
• Tinggi Selenium
• PH Alkali
• Molekul Lemak Halus
• Rendah Laktosa
• Tinggi Protein
• Tinggi Kalsium
• Tinggi Selenium
• PH Alkali
• Molekul Lemak Halus
*****************************************************************
.
.
Harga Higoat SpyHru : RM 22.00
.
Kelebihan Kurma & Madu :
Vitamin A dan Niasin yang terkandung didalam madu membantu membentuk dan memelihara kulit. Madu juga kaya dengan riboflarin dan thiamin yang membantu melepaskan tenaga daripada makanan dan karbohidrat. Ia juga baik untuk sel-sel saraf dan fungsi Jantung. Manakala kurma sejenis buah yang kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, odium, potassium, vitamin A dan C dan juga niasin dan mempunyai khasiat serta nilai yang tinggi dalam dunia perubatan tradisional.
Vitamin A dan Niasin yang terkandung didalam madu membantu membentuk dan memelihara kulit. Madu juga kaya dengan riboflarin dan thiamin yang membantu melepaskan tenaga daripada makanan dan karbohidrat. Ia juga baik untuk sel-sel saraf dan fungsi Jantung. Manakala kurma sejenis buah yang kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, odium, potassium, vitamin A dan C dan juga niasin dan mempunyai khasiat serta nilai yang tinggi dalam dunia perubatan tradisional.
Untuk kekuatan tubuh :
- memulih, menyegarkan dan menambah tenaga tubuh badan.
- memulihkan sel-sel urat besar.
- menjaga dan mengimbangi kekuatan badan.
- merangsang tenaga batin.
- memulih, menyegarkan dan menambah tenaga tubuh badan.
- memulihkan sel-sel urat besar.
- menjaga dan mengimbangi kekuatan badan.
- merangsang tenaga batin.
Membersih & Menambah darah :
- memulihkan kembali bekuan darah dan memperbetulkan pengaliran darah.
- membersihkan lapisan darah dan darah menjadi bersih.
- mengimbangi kandungan lemak dan membuat jantung aktif.
- menghilangkan rasa kebas-kebas dan mengurangkan tekanan darah tinggi.
- memulihkan kembali bekuan darah dan memperbetulkan pengaliran darah.
- membersihkan lapisan darah dan darah menjadi bersih.
- mengimbangi kandungan lemak dan membuat jantung aktif.
- menghilangkan rasa kebas-kebas dan mengurangkan tekanan darah tinggi.
*****************************************************************
.
Harga Higoat Kurma + Madu : RM48.00
.
Kandungan Spirulina :
• Asid Lemak dan lain-lain Lipid yang mustahak
• Vitamin & Zat Galian
• Asid Gamma Linolenic (GLA)
• Karbohidrat, Pigmen & Enzim
• Protein & Acid Amino
• Asid Lemak dan lain-lain Lipid yang mustahak
• Vitamin & Zat Galian
• Asid Gamma Linolenic (GLA)
• Karbohidrat, Pigmen & Enzim
• Protein & Acid Amino
Khasiat Spirulina :
• Membantu membuang toksin didalam badan
• Mengurang risiko mendapat kanser
• Meningkatkan stamina dan system imunisasi badan terhadap penyakit
• Membantu pertumbuhan fizikal dan mental yang sempurna
• Bersifat antioksidan, awet muda
• Mengurang radang arthritis ( sakit-sakit sendi)
• Merangsang kelenjar tiroid untuk kesihatan hati
• Membersihkan darah untuk perjalanan aliran darah dalam tubuh yang lebih sihat
• Sesuai untuk semua peringkat umur, pesakit kencing manis dan wanita mengandung
• Membantu membuang toksin didalam badan
• Mengurang risiko mendapat kanser
• Meningkatkan stamina dan system imunisasi badan terhadap penyakit
• Membantu pertumbuhan fizikal dan mental yang sempurna
• Bersifat antioksidan, awet muda
• Mengurang radang arthritis ( sakit-sakit sendi)
• Merangsang kelenjar tiroid untuk kesihatan hati
• Membersihkan darah untuk perjalanan aliran darah dalam tubuh yang lebih sihat
• Sesuai untuk semua peringkat umur, pesakit kencing manis dan wanita mengandung
*****************************************************************
.
INFO SUSU KAMBING
Susu
kambing kaya dengan protien, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan,
antiarthritis serta antibarah. Ia mengandungi antibodi untuk merawat
penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, memulih tenaga
batin, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam
pembentukan tulang dan gigi. Ia juga sering dijadikan bahan membuat
dadih, ais krim, keju dan mentega. Industri komestik juga mengeluarkan
produk berasaskan susu kambing seperti syampu, krim muka, sabun dan krim
pencukur.
Penyelidikan : Pusat Maklumat Utusan
Penyelidikan : Pusat Maklumat Utusan
.
KELEBIHAN SUSU KAMBING
• Paling hampir dengan susu ibu(minuman terbaik di dunia selepas susu ibu).
• Para Nabi meminum susu kambing dan membela kambing (membela dan meminum susu kambing adalah sunnah).
• Tiada dijangkiti penyakit kambing gila (yang ada penyakit lembu gila…).
• Kurang dijangkiti penyakit kuku dan mulut berbanding lembu.
• Kambing mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat.
• Kambing betina beranak 2 kali setahun,1 hingga 4 ekor berbanding lembu setahun sekali dan hanya seekor.
• Lembu hanya mempunyai nafsu mengawan sekali dalam satu tahun berbanding kambing, setiap hari.
• Susu kambing lebih mudah dihadam. Hanya memerlukan 20 minit berbanding susu lembu memerlukan 2 jam.
• Paling hampir dengan susu ibu(minuman terbaik di dunia selepas susu ibu).
• Para Nabi meminum susu kambing dan membela kambing (membela dan meminum susu kambing adalah sunnah).
• Tiada dijangkiti penyakit kambing gila (yang ada penyakit lembu gila…).
• Kurang dijangkiti penyakit kuku dan mulut berbanding lembu.
• Kambing mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat.
• Kambing betina beranak 2 kali setahun,1 hingga 4 ekor berbanding lembu setahun sekali dan hanya seekor.
• Lembu hanya mempunyai nafsu mengawan sekali dalam satu tahun berbanding kambing, setiap hari.
• Susu kambing lebih mudah dihadam. Hanya memerlukan 20 minit berbanding susu lembu memerlukan 2 jam.
KHASIAT SUSU KAMBING
Susu kambing paling berkesan dan lebih berkhasiat jika dibandingkan dengan susu lembu dalam menyembuh serta mencegah penyakit “dalaman” antara lain:
• Penyakit deman kuning.
• Penyakit lemah jantung.
• Penyakit darah tinggi.
• Penyakit migrane / kerap merasa pening kepala.
• Penyakit sendi, sakit urat saraf dan buah pinggang.
• Penyakit batuk kering atau TB.
• Penyakit yang menyerang jantung, limpa dan hati seperti hipertitis.
• Penyakit saraf dan tulang belakang yang dialami bila usia semakin lanjut.
• Cukup bermanfaat bagi mereka yang mengalami lemah tenaga batin.
• Sesuai diminum diwaktu pagi(sebelum bersarapan) dan malam(sebelum tidur). Jangan guna air panas kerana boleh merosakkan khasiatnya. Bancuh dengan air suam sahaja).
.
SUSU KAMBING ADALAH YANG TERBAIK SELEPAS SUSU IBU
• Membantu dan menguatkan sistem imunisasi tubuh.
• Bersifat alkali bukan asidik.
• Sesuai untuk semua peringkat umur, dari bayi dalam kandungan sampailah kepada orang tua.
• Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.
• Mengimbangi kadar kolesterol dan kandungan gula dalam darah.
• Mudah dicerna(menyerap dalam tubuh badan) dan tidak menyebabkan alahan.
• Membantu melancarkan sistem penghadaman dan permasalahan usus.
• Merawat dan menyembuhkan penyakit kanser, demam kuning, gastrik, ulser, buasir, asthma(lelah), migrain(sakitkepala), penyakit kulit, insomia(sukar tidur), senggugut, darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, batuk kering dan gout.
• Menguatkan jisim tubuh yang sihat(tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan tisu saraf.
• Memulihkan tenaga batin dan awet muda.
• Membantu dan menguatkan sistem imunisasi tubuh.
• Bersifat alkali bukan asidik.
• Sesuai untuk semua peringkat umur, dari bayi dalam kandungan sampailah kepada orang tua.
• Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.
• Mengimbangi kadar kolesterol dan kandungan gula dalam darah.
• Mudah dicerna(menyerap dalam tubuh badan) dan tidak menyebabkan alahan.
• Membantu melancarkan sistem penghadaman dan permasalahan usus.
• Merawat dan menyembuhkan penyakit kanser, demam kuning, gastrik, ulser, buasir, asthma(lelah), migrain(sakitkepala), penyakit kulit, insomia(sukar tidur), senggugut, darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, batuk kering dan gout.
• Menguatkan jisim tubuh yang sihat(tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan tisu saraf.
• Memulihkan tenaga batin dan awet muda.
FAKTA : Penyelidikan
oleh pakar-pakar pemakanan Jepun mendapati khasiat susu kambing
sebenarnya 2 kali ganda daripada khasiat yang terdapat dalam susu lembu.
.
SIAPA YANG MEMERLUKAN?
Untuk Orang Berumur – Kandungan kalsium dan potasium dalam susu kambing menolong mencegah osteoporosis atau kerapuhan tulang.
Untuk Perkembangan Bayi Dan Kanak-Kanak –
Vitamin A dalam susu kambing menolong pembesaran bayi dan kanak-kanak
serta zat galian yang terkandung dalam susu kambing boleh mengimbangkan
metabolisma,membina tulang dan gigi serta menolong dalam pembinaan
sel-sel darah dan tisu-tisu badan. Untuk pelajar pula, ia dapat menolong
menajamkan fikiran dan fungsi otak
Untuk Sakit Puan –
Pengambilan susu kambing yang kerap menolong wanita mengembalikan zat
besi semasa kedatangan haid setiap bulan, kekurangan darah (anemia),
penghamilan atau pendarahan semasa penghamilan serta pendarahan yang
banyak selepas bersalin (pendarahan postpartum).
Untuk Pesakit Tuberculosis Dan Pesakit Dalam Pemulihan –
Susu kambing membekalkan lemak sebagai pembakar dalam badan, protin
untuk pertumbuhan otot, karbohidrat untuk tenaga dan zat zat galian
untuk pembinaan badan.
Untuk Pembentukan Kulit Dan Produk Kecantikan -
Susu kambing mengandungi asid Nikotinik yang boleh menolong dalam
fungsi pengcernaan, meningkatkan kesihatan pada kulit dan kelihatan
cantik dan berseri.
Untuk Rawatan Gastrik Ulser –
Susu kambing mengawal sepenuhnya asid hidroklorik dalam perut,
mengekalkan kekuatan pesakit dan meminimumkan ketegangan otot yang
dijangkiti.
Untuk Kes-Kes Penyakit Kulit -
M.D. Superintendent General Hospital Toledo di Ohio U.S.A., George
Dermitt menggunakan susu kambing untuk kanak-kanak di hospital yang
mengidap penyakit ekzema (kegatalan pada kulit) dan mendapat keputusan
yang cemerlang.
Untuk Mengawal Metabolisma Kolestrol – Susu kambing mengandungi enzim, vitamin dan zat galian yang boleh menolong mengawal metabolisma kolestrol.
Untuk Mengawal Barah Dan Penyakit Kronik Yang Lain –
Selenium yang wujud dalam susu kambing sebenarnya adalah mineral yang
amat penting dalam melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan
antara punca utama barah dan penyakit-penyakit kronik yang lain pada
manusia.Dengan mengamalkan selenium setiap hari, peratus untuk mendapat
penyakit-penyakt tersebut berkurangan sebanyak 37%.
Untuk Meringankan Penyakit Lain seperti: Asma,
masalah hati, Radang sendi, Batuk, Rasa letih dan lesu, Ulser, Bau
mulut, Tiada selera makan, Buasir, Sinus, Cirit birit dan Bronkitis.
** KOS PENGHANTARAN PERCUMA**